Wednesday, September 14, 2011

Pumpkin pudding / Kürbispudding


 45 min.215 min at 200°C (400°F, Gas Mark 6)

Ingredients

30 gr. (1 oz.) of Schär "Mix Pâtisserie" Mix C
750 gr. (1 lb. 10 oz.) pumpkin or yellow squash
50 gr of sugar (2 oz.)
1/2 litre (2 cups) milk
1 tablespoon powdered cinnamon
grated zest of 1 lemon

Method

Peel the pumpkin, remove the seeds, and cut into small pieces. Place them in a covered baking dish and bake at 200° C. (400° F. / Gas mark 6) for approximately 15 minutes. Do not turn off the oven. Then mash the pumpkin with a fork until it is reduced to a creamy texture, mix with the sugar, lemon zest, and cinnamon, and put in a casserole. In a separate bowl, mix the flour with a little milk, being careful that no lumps are formed, add to the pumpkin mixture, and then slowly add the remaining milk while mixing well. Heat over low heat until it boils, then allow to simmer for around another 5 minutes. Pour the mixture into a mould or several small heat-resistant moulds and put in the oven for around 20 minutes. Allow to cool before serving.


Zutaten

30 g "Kuchen & Kekse" Mix C Schär
750 g gelben Kürbis
50 gr. Zucker
½ l Milch
1 EL Zimt gemahlen
geriebene Schale einer Zitrone

Zubereitung

Kürbis schälen, die Kerne entfernen und würfeln. Auf einem mit Backpapier ausgelegten Blech im vorgeheizten Backrohr 15 Minuten bei 200°C backen. Das Backrohr nicht ausschalten. Das Kürbisfleisch mit einer Gabel zerdrücken und zu einer Creme verarbeiten. In eine Schüssel geben und Zucker, die Zitronenschale und Zimt dazugeben. In einer getrennten Schüssel das Mehl mit etwas Milch unter ständigem Rühren vermengen sodass sich keine Klumpen bilden. Die Kürbiscreme dazugeben, umrühren und die restliche Milch beimengen. Bei schwacher Hitze kurz aufkochen und ca. 5 Minuten kochen lassen. Pudding in eine große oder mehrere kleine feuerfeste Formen gießen und ca. 20 Minuten ins Backrohr geben. Vor dem Servieren auskühlen lassen.

(schaer.com)

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