Monday, September 19, 2011

Pumpkin gnocchi with cheese sauce / Kürbisgnocchi mit Käsesauce


30 min.25 min 4

Ingredients

Ingredients for the gnocchi mixture:
150-200 gr (5-7oz.) of Schär "Farina/Mehl"
200 gr (7 oz.) of pumpkin
300 gr (4 oz.) of potatoes
2 egg yolks
salt.

Ingredients for the cheese sauce:
200 ml (7 fl oz.) of cream
100 gr (4 oz.) of cheese (gorgonzola)
2 tablespoons of chives

Method

Remove the rind of the pumpkin, peel the potatoes and then dice. Boil in salted water and, when cooked, mash using a potato masher. Make a smooth solid mix with the flour (the quantity of flour depends on the variety of potato used), the egg and salt. Cut the mix into small pieces and roll until it is the size of a finger. Cut into pieces 2 cm long and with the help of a fork shape the gnocchi. To finish, sprinkle with flour. Bring the cream to the boil and then add cheese and leave to melt. Flavor with chives. Cook the gnocchi in plenty of boiling water. When the gnocchi start to surface, they are cooked. Drain, add the cheese sauce and garnish with the remaining chives.


Zutaten

Zutaten für den Teig:
150-200 g "Mehl" Schär
200 g Kürbis
300 g Kartoffeln
2 Eigelb
Salz

Zutaten für die Käsessauce:
200 ml Sahne
100 g Käse (Gorgonzola)
2 EL Schnittlauch

Zubereitung

Kürbis und Kartoffeln schälen und in kleine Würfel schneiden. In Salzwasser kochen und - sobald sie gar sind - noch warm durch die Kartoffelpresse drücken. Mehl (die Menge hängt von der Kartoffelsorte ab), Ei und Salz dazugeben, den Teig kneten bis Sie eine feste, homogene Masse erhalten. Kleine Teigstücke abschneiden und zu einer daumendicken Rolle formen, in 2 cm lange Stücke schneiden und mit einer Gabel Kartoffelgnocchi formen. Anschließend mit Mehl bestreuen. Sahne kurz aufkochen und den Käse darin schmelzen. Mit Schnittlauch verfeinern.Klöße in reichlich Salzwasser kochen. Sie sind gar, sobald sie an die Wasseroberfläche kommen. Abseihen, mit Käsesauce vermengen und mit Schnittlauch dekorieren.

(schaer.com)

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