Wednesday, September 21, 2011

Tortelli with pumpkin / Kürbisnocken


1.5 h330 min at 180°C (350°F) (Gas mark 4) 4

Ingredients

egg noodles
1 kg (2 lb.) pumpkin
60 g (2 oz.) Schär Pan Gratí
3 teaspoons grated Parmesan cheese
50 g (2 oz.) butter
4-5 fresh sage leaves

Method

We recommend preparing the filling the day before and leaving it in the refrigerator overnight. Cut the pumpkin into small pieces, remove the skin and seeds, and place the flesh on a baking tray lined with greaseproof paper (wax paper). Bake for 30 minutes in an oven preheated to 180° C (350° F, gas mark 4) until very soft. Every now and then, test with a fork. Blend the pumpkin flesh in a blender. Then place it in a bowl together with the Schär Pan Gratí and the Parmesan cheese, mix well, and put in the refrigerator. Prepare the pasta according to the recipe. Roll out the dough (not too thin) and, with a knife, cut out squares of 5-6 cm (2 to 2 1/2 in.) in size. Spread one teaspoon of the filling that was prepared the day before onto each of the squares, fold them, and seal them. Boil the tortelli in plenty of salted water and be careful not to overcook them. Test the doneness after approximately 10 minutes, remove from the water, and drain well. Top as desired with butter, sage and grated Parmesan cheese.


Zutaten

Frische Eiernudeln
1 kg Kürbis
60 g Schär Pan Gratí
3 Teelöffel Parmesan gerieben
50 g Butter
4-5 Salbeiblätter

Zubereitung

Es wird empfohlen, die Füllung am Vortag zuzubereiten und über Nacht im Kühlschrank zu lassen. Kürbis in kleine Stücke zerteilen, Schale und Samen entfernen und das Fruchtfleisch auf einem mit Backpapier ausgelegten Backblech für ca. 30 Minuten in den auf 180° C vorgeheizten Ofen geben. Zwischendurch mit einer Gabel prüfen, die Kürbisstücke müssen sehr weich gegart werden. Fruchtfleisch in den Mixer und danach zusammen mit dem Pan Gratí von Schär und Parmesan in eine Terrine geben, gut vermischen und in den Kühlschrank stellen. Die Pasta nach Rezept zubereiten. Den Teig auswalzen (nicht zu dünn ) und mit einem Messer in 5-6 cm große Quadrate schneiden. Je einen Teelöffel der am Vortag zubereiteten Füllung auf die Quadrate verteilen und die Quadrate falten und schließen. In reichlich Salzwasser kochen und dabei nicht übergaren. Nach ca. 10 Minuten den Garzustand prüfen, aus dem Wasser nehmen und gut abtropfen lassen. Nach Belieben mit Butter, Salbei und geriebenem Parmesan garnieren.

(schaer.com, slightly adapted)

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