Wednesday, September 14, 2011

Spaghetti with citrus fruits / Spaghetti mit Zitrusfrüchten


35 min.110 min 4

Ingredients

400 gr. (14 oz.) Schär Spaghetti
400 gr. (14 oz.) shelled prawns
2 oranges
1 lemon
200 gr. (7 oz.) onion
20 gr. (1 oz) tomato sauce
2 tablespoons olive oil
100 ml. (1/2 cup) (unsweetened) white grape juice
1 clove of garlic, 2 tablespoons chopped Italian parsley
1 basil leaf, a pinch of salt, chilli peppers to taste
100 ml. (1/2 cup) vegetable stock.

Method

Braise the chopped onion and garlic in the vegetable stock. Add the grated zest of an orange, the juice from the 2 oranges, white grape juice, and tomato sauce. Bring to a boil, add the prawns, and simmer for about 10 minutes. Add the basil, parsley, salt, and chilli peppers. Boil the pasta in sufficient salted water, drain and serve with the sauce and the lemon slices.


Zutaten

400 g Spaghetti Schär
400 g geschälte Schrimps
2 unbehandelte Orangen
1 unbehandelte Zitrone
200 g Zwiebel
20 g Tomatensauce
2 EL Olivenöl
100 ml (ungesüßter) Weißer Traubensaft
1 Knoblauchzehe
2 TL gehackte Petersilie 1 Basilikumblatt
eine Prise Salz
Chilischote (Peperoncino) nach Bedarf
100 ml Gemüsebrühe

Zubereitung

Die gehackte Zwiebel und Knoblauch in der Gemüsebrühe schmoren. Die geriebene Schale einer unbehandelten Orange, den Saft von 2 Orangen, den weißen Traubensaft und Tomatensauce hinzugeben. Zum Kochen bringen, die Schrimps hinzugeben, und ca. 10 Minuten kochen lassen. Basilikum, Petersilie, Salz und die Chilischote hinzugeben. Nudeln in genügend Salzwasser kochen, anschließend mit der Sauce und mit Zitronenscheiben garniert servieren.

(schaer.com)

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