Wednesday, September 14, 2011

Mimosa semifreddo / Halbgefrorene Mimose


35 min.24 h 4-6

Ingredients

1 package gluten-free Schär Savoiardi savoy biscuits
3 eggs
9 tablespoons sugar
500 ml (1 pint) whipping cream
2-3 tablespoons sugar for the cream,
6 organically grown lemons.

Method

Separate the egg whites from the yolks. Beat the egg yolks with the sugar until frothy, add the grated zest of 3 lemons and the juice of 5 lemons while stirring constantly. Beat the egg whites with the salt until stiff. Beat the cream and sugar until stiff. Mix all of the aforementioned ingredients together carefully. Crumble the savoy biscuits, moisten with the juice of the remaining lemons, and place on the bottom of a glass baking mold. Spread the mixture over the biscuit crumbs and place in the freezer for four hours. In order to more easily remove the semifreddo from the mold, place the mold in warm water before serving.


Zutaten

1 Packung Savoiardi Schär
3 Eier
9 EL Zucker
500 ml Schlagsahne
2-3 EL Zucker für die Sahne
6 unbehandelte Zitronen.

Zubereitung

Eigelb und Eiweiß trennen. Die Eigelb mit dem Zucker schaumig schlagen und die abgeriebene Schale von 3 Zitronen, sowie den Saft von 5 Zitronen unter fortwährendem Rühren hinzufügen. Eiweiß mit einer Prise Salz zu Schnee schlagen, Sahne und Zucker steif schlagen. Alle Zutaten vorsichtig vermischen. Die Löffelbiskuits zerbröckeln, mit dem Saft der letzten Zitrone benässen und auf den Boden einer Glasform geben. Die Schaummasse darüber verteilen und für 4 Stunden in das Gefrierfach geben. Damit sich das Halbgefrorene leichter aus der Form löst, diese kurz in warmes Wasser tauchen.

(schaer.com)

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