Wednesday, September 14, 2011

Rasberry jelly dessert / Himbeeren in Aspik


1 h1-22 h 30 min 6

Ingredients

300 g (10 oz.) raspberries
30 g (1 oz.) Schär Frollini
700 ml (2 3/4 cups) unsweetened raspberry juice
15 g (1/2 oz.) leaf halal gelatine
1 tablespoon sugar

Method

Put a large pudding mould in the freezer. In the meantime, soften the gelatine leaves in cold water and then dissolve them in a double boiler. In a pot, heat the raspberry juice and the sugar over low heat, then remove from the burner to cool. Add 4/5 of the gelatine and briefly mix with a hand mixer. Take the mould out of the freezer. Pour in 2/3 of the mass, then add the raspberries, and then pour in the remaining mass. Put into the freezer for 25-30 minutes. Remove from the freezer and mix in the finely crushed Schär Frollini or Biscottini. Put into the freezer for another 2 hours. Before serving, briefly place the mould in lukewarm water and then turn upside-down on a serving plate.

Tip: Serve with vanilla custard and fresh mint.


Zutaten

300 g Himbeeren
30 g Frollini Schär
700 ml ungezuckerten Himbeersaft
15 g halal Gelatineblätter
1 EL Zucker

Zubereitung

Eine große Puddingform in das Tiefkühlfach stellen. Die Gelatineblätter laut Packungsangaben in Wasser weichen. Den Himbeersaft zusammen mit dem Zucker in einem Topf bei leichter Hitze langsam erwärmen, vom Herd nehmen, etwas abkühlen lassen, 4/5 der weichen Gelatine dazugeben und kurz mit dem Handmixer durchrühren. Die Form aus dem Kühlfach nehmen, 2/3 der Masse einfüllen, die Himbeeren dazugeben und mit dem Rest der Masse bedecken. Für 25-30 Minuten in das Kühlfach stellen, herausnehmen und die fein zerbröselten Frollini oder Biscottini Schär darunter mischen. Noch einmal für 2 Stunden in das Kühlfach stellen. Zum Servieren die Form kurz in lauwarmes Wasser stellen und auf einen Servierteller stürzen.

Tipp: Mit Vanillecreme und frischer Minze garnieren.

(schaer.com)

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