Monday, August 15, 2011

Scones

Ingredients

270 g (10 oz) Schär "Mix Pâtisserie" Mix C
100 g (3.5 oz) soft butter
100 ml milk
60 g (2 oz) sugar
1 egg
2 teaspoons baking powder
a pinch of salt.

Method

Put flour and baking powder into a bowl. Stir butter, salt and egg with together the milk, and add to the flour. Mix with a ladle until you have a smooth dough. Leave to rest for 20 minutes. Roll the dough until it is approx. 1 – ½ cm thick. Cut out round discs of about 5 cm in diameter. Lay out on a baking tray that is covered with baking paper. Bake in a preheated oven for 15 min. at 180° C (350° F).

Tip:

The scones taste best with lukewarm butter and jam.

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Zutaten

270 g "Kuchen und Kekse" Mix C Schär
100 g weiche Butter
100 ml Milch
60 g Zucker
1 Ei
2 TL Backpulver
eine Prise Salz

Zubereitung

Das Mehl mit dem Backpulver in eine Schüssel geben. Butter, Zucker, Salz, und Ei mit der Milch verrühren und zu dem Mehl geben. Mit einem Kochlöffel zu einem geschmeidigen Teig verrühren. 20 Min. ruhen lassen. Den Teig ca. 1- 1/2 cm dick ausrollen. Rondelle mit 5 cm Durchmesser ausstechen. Auf ein mit Backpapier ausgelegtes Blech legen. Im vorgeheizten Backofen bei 180° ca. 15 Min. backen.

Tipp:

Die Scones schmecken am Besten lauwarm mit Butter und Marmelade.

Nutritional values / Nährwert/100g

Protein / Eiweiß 2,6 g
Fat / Fett 16,2 g
Carbohydrates / Kohlenhydrate 50,4 g
Kcal 355
Kj 1498

(schaer.com)

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