Saturday, August 13, 2011

Chicken fritters with orange / Frittiertes Huhn mit Orange


10 min.220 min 4

Ingredients

6 tablespoons Schär "Farina/Mehl"
800 g (just under 2 lb.) chicken pieces
2 oranges
1 tablespoon balsamic vinegar
6 tablespoons Schär Pangrati
2 eggs
salt and oil for frying

Method 

Squeeze the oranges and pour the juice into a dish. Add the balsamic vinegar to the juice and leave the chicken pieces to soak in the mixture for 5 minutes. Break the eggs into a dish, season with salt and pepper and stir with a fork. Put the flour and the breadcrumbs into two further dishes. Turn the chicken pieces in the flour, coat in the egg and finally cover in breadcrumbs. Heat the oil thoroughly in a deep frying pan, add the chicken pieces and deep-fry for approx. 20 minutes.


Zutaten

6 EL "Mehl" Schär
800 g Huhn in Stücken
2 Orangen
1 EL Balsamico-Essig
6 EL Pangratí Schär
2 Eier
Salz und Frittieröl

Zubereitung

Die Orangen ausdrücken und den Saft in einen Teller geben, den Balsamico-Essig dazugießen und die Fleischstücke für 5 Minuten darin mürbe werden lassen. Die Eier in einen Teller geben, salzen und pfeffern und mit einer Gabel verrühren. Das Mehl und die Brotbrösel in zwei weiteren Tellern anrichten. Die Fleischstücke in Mehl wenden, durch das Ei und schließlich die Brösel ziehen. Das Öl in einer hohen Pfanne gut erhitzen und die Fleischstücke hineingeben und ca. 20 Minuten frittieren.

Nutritional value / Nährwert/100g

Protein / Eiweiß 15,9 g
Fat / Fett 9,6 g
Carbohydrates / Kohlenhydrate 8,7 g
Kcal 182
Kj 766

(schaer.com)

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