Wednesday, November 16, 2011

Spinach and Olive Quiche / Spinat-Oliven Quiche


Ingredients for 4 servings:

1 egg
500 g fresh spinach
3 sprigs fresh thyme
4 garlic cloves
1 piece of shortcrust pastry
1/2 cup cream
1 pinch of salt
180 g black olives (pitted)
3 onion (medium size)

Preparation:

1. Sauté the onions slowly until soft, then add the spinach and garlic (to taste) , and simmer until the entire liquid from the spinach is evaporated.
2. Add the olives and the thyme and then pour the mixture into the tart pan lined with shortcrust pastry.
3. Mix the egg with the cream, add salt and pepper and pour it over the quiche. Bake for 35-40 minutes at about 180 degrees on the lower rack of your oven  (until everything is nicely browned and crispy).
4. It's important to use a lot of salt for the dough, not just a pinch, as often mentioned.

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Zutaten für 4 Portionen:

1 Ei
500 g frischen Spinat
3 Zweig frischen Thymian
4 Knoblauchzehen
1 Stück Mürbteig
1/2 Becher Sahne
1 Prise Salz
180 g schwarze Oliven (entsteint)
3 Zwiebeln (mittelgroß)

Zubereitung:

1. Die Zwiebeln langsam andünsten bis sie weich sind, dann Spinat und Knoblauch (je nach Geschmack) dazugeben, und einkochen bis die ganze Flüssigkeit vom Spinat verdunstet ist.
2. Die Oliven und den abgezupften Thymian draufgeben und danach das ganze in die mit dem Mürbteig ausgekleidete Form geben.
3. Das ganze mit einem Ei-Sahne Gemisch, das man noch mit Salz und Pfeffer abgeschmeckt hat übergießen und ca. 35-40 min auf der unteren Schiene bei ca. 180 Grad backen (bis alles schön angebräunt und knusprig ist).
4. Wichtig beim Teig, eine ordentliche Ladung Salz dran, nicht nur eine Messerspitze, wie oft beschrieben.

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