Sunday, June 12, 2011

Mast o Khiar (Persian Cucumber and Yogurt)


Ingredients

2 cups plain yogurt (I used 3%)
1 1/2 cups cucumber, peeled and grated (or diced)
2 teaspoons dried mint
2 teaspoons dried oregano leaves or dried thyme leave (optional)
2 teaspoons dried basil (optional)
1/2 teaspoon garlic powder
salt & black pepper to taste
ground rose petals and fresh mint leaves for garnish

Preparation

In a serving bowl combine the yogurt, grated cucumber (Do not grate cucumber too fine. This will cause the cucumber to release a lot of juice, causing your Mast o Khiar to be watery.), dried mint, (dried oregano leaves, dried basil,) garlic powder, salt and black pepper. Mix well.

Chill for at least 30 minutes before serving. Serve cold.

Makes 2 to 3 servings.


Zutaten

1 große Gurke
1 Becher türkisches Joghurt
1 Teelöffel getrocknete, zerriebene Pfefferminze (je nach Geschmack)
1/2 zerriebene Knoblauchzehe (je nach Geschmack)
je 1 Prise Salz und Pfeffer nach Geschmack
Getrocknete, zerriebene Rosenblätter und frische Minze zum Garnieren

Zubereitung

Gurke in kleine Würfel schneiden und mit den übrigen Zutaten abschmecken. In den Kühlschrank stellen und mind. 30 Min. ziehen lassen.

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