Thursday, December 8, 2011

Saffron and sour cream chicken / Saffran-Sauerrahm-Huhn


1 kg chicken breast fillet
250 g (soy) sour cream
1g saffron powder
Salt
(Pepper)

Cut the chicken breasts into pieces and fry them in a pan until they are no longer pink outside. Add the sour cream and cook for a few minutes, then add the saffron and continue cooking for a few minutes, add the salt and if you want also pepper - done!

Since I cook in advance and put it in the freezer, I don't cook it for too long, because the sour cream looses liquid and the sauce thickens, and I want that more sauce is left for when I warm-up the dish.

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1 kg Hühnerbrustfilet
250 g (Soja-)Sauerrahm
1g Saffran
Salz
(Pfeffer)

Schneide die Hühnerbrustfilets in Stücke und brate sie in einer Pfanne, bis sie Aussen nicht mehr rosa sind.

Gib den Sauerrahm hinzu und koche darin die Hühnerstücke für ein paar Minuten.

Füge den Saffran hinzu und mische in gut unter.

Koche das ganze nochmals ein paar Minuten, bevor du das Salz und, wenn du möchtest, das Pfeffer hinzufügst - fertig!

Da ich vorkoche und einfriere, koche ich das Fleisch in der Sauce nicht zu lange, damit mehr Sauce für das Aufwärmen übrig bleibt (der Sauerrahm verliert beim längeren Kochen Flüssigkeit und die Sauce verdickt sich somit).

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(© Anselma for "Anselma's food blog" at anselmasfoodblog.blogspot.com/.co.at etc., this recipe may be used and/or spread for private purpose and free of charge only.)

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