Friday, December 2, 2011

Chocolate-coconut cubes / Schoko-Kokos-Würfel

Ingredients (14 cubes):

For the sponge mixture:
5 egg yolks
200 g sugar
1 / 8 liter oil
1 / 8 l water
250 g spelt flour
1 pkg baking powder
5 egg whites

For the glaze:
300 g chocolate
¼ l milk
200 g of icing sugar
(8 tablespoons orange juice)

coconut flakes

Preparation (approx. 40 minutes):

Mix the yolks with sugar, oil and water until frothy. Mix the pelt flour with the baking powder and stir into the yolk mass.

Whisk the egg white until it is stiff and fold in. Spread the mass on a greased and floured baking sheet and bake at 180 °C for about 40 minutes.

For the icing, melt the chocolate and mix well with the remaining ingredients (the orange juice is opptional).

Let the sponge cool, then cut it into cubes and dip them with a fork into the glaze. Then roll in coconut flakes and allow to dry.

brown divider

Zutaten (für ca. 14 Stück):

Für den Biskuitteig:
5 Eidotter
200 g Zucker
1/8 l Öl
1/8 l Wasser
250 g Dinkelmehl
1 Pkg. Backpulver
5 Eiklar

Für die Glasur:
300 g Schokolade
¼ l Milch
200 g Staubzucker
(8 EL Orangensaft)

Kokosflocken

Zubereitung (ca. 40 Minuten):

Dotter mit Zucker, Öl und Wasser schaumig rühren. Fini´s Feinstes Dinkelmehl mit dem Backpulver mischen und in die Dottermasse rühren.

Eiklar zu Schnee schlagen und unterheben. Die Masse auf ein befettetes und bemehltes Backblech streichen und bei 180 °C ca. 40 Minuten backen.

Für die Glasur Schokolade schmelzen lassen und die übrigen Zutaten gut unterrühren.

Das fertig gebackene Biskuit nach dem Abkühlen in Würfel schneiden und diese mit Hilfe einer Gabel in die Glasur tunken. Anschließend in Kokosflocken wälzen und trocknen lassen.

(finisfeinstes.at)

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